Yellow Warbler

Yellow Warbler

Bright yellow, small, vocal.  Common across North America in summer; winters in Central and South America.  Prefers shrubby, woody areas, especially near water.  Small, sturdy, all-yellow warbler with olive upperparts; males may have orangey breast streaks; females duller yellow.  Actively explores vegetation for exclusively insectivorous diet.  Typically nests in fork of small tree; often nest-parasitized by Brown-headed Cowbirds, but may cover up cowbird eggs if discovered.  Lifespan up to 11 years.  Population ~ 90 million and stable.

Skills

Posted on

January 24, 2015